1.5 ja 4.5.2008 harjoittelua Motopark, Virtasalmi

Pitkästä aikaa pääsin ajelemaan kotinurkilla Motoparkissa. Kiitokset siitä kuuluu paljolti Jyrki Salmelle, joka antoi minun ajaa muutaman kierroksen hänen -08 mallin R1:sellä.

Paikalla oli ihan mukavasti kuskeja, eikä kaikki näkymä ollut vapun vietossa terasseilla. Sivusta katsottuna näytti, että kaikki ajavat hemmetin kovaa ja itse en varmasti pääse mihinkään. Jännitti tuleeko ajosta mitään. Tuoreessa muistissa oli viime kesän reenit syksyllä kun Hockenheimin jälkeen menin Motoparkkiin ja ihan kuin en olisi koskaan ajanut. Saksassa olin ajanut kesän parhaimman tuloksen ja siitä viikko niin olimme Motoparkissa. Hommasta ei tullut mitään, ei mihinkään, siis aivan surkeasti 1.40 aikaa vaikka kuinka puristi. Jännitti mitä nyt seuraa...

Olihan tuo rata aika kapean oloinen alkuun mutta asia ei kauaa mieltä painanut. Eka setti meni täysin lämmitellessä, mutta heti alkuun homma tuntui helpolta. Huh ja mielikin rauhoittui, eikä viime kesän painajainen uusiutunut.

Vapun päivänä paras noteeraus oli joku 1.26.65. Ei mitään ihme aikaa siis kuitenkaan. Lauantain nikkaroimme Jyrkin pyörää ja sunnuntaina uudelleen radalle. Sitten menikin jo ihan kivasti. Aamupäivällä oli vähän ruuhkaa, mutta saipa reenata ohituksia. Iltapäivällä oli tilaa hyvin ja tikkasin käsiajanotolla 1.25.4. Eli aika epävirallistahan tuo on ja aivan sama, vielä ei jaeta yhtään pistettä.

Tuntuma on hyvä ja kaikki toimii. Tosin luulenpa, että tänä kesänä voittoon kelpaa vain 1.24 aika, sen verran kovaa porukkaa on viivalla. Kait sitä on vaan jostakin kiristettävä kyytiä, muuten ehdi palkintojen jakoon. Jatkakaamme harjoituksia...

Niin vielä. Jos jotain pitää sanoa, niin Suomen radoille pitäisi saada kunnon "rotvallit" ja paremmat turva-alueet. Nykyiset ovat täysin kelvottomia moottoripyörille ja vaarallisia. Ajamisesta tulisi täällä paljon vauhdikkaampaa ja turvallisempaa kun ei tarvitsisi ajaa niin virheettömästi. Nyt kun menee sentin ohi radasta, niin heti on nurmikolla ja kaatumisen riski on korkea. Turva-alueet on ehkä alimitoitettuja ja ennen kaikkea sora ei pysäytä liukuvaa kuskia ja pyörää tarpeeksi hyvin. Homma olisi hyvä ottaa työn alle, ennen kuin sattuu mitään vakavampaa.


« Edellinen sivu