Ducati -testi Oschersleben, Saksa

Jääradat oli ja meni, eikä siinä paljoa taukoa jäänyt kun hommat kutsuivat. Vuorossa ensimmäiset testit Saksassa Oscherslebenissä. Talventestit Espanjassa ei menneet ihan hirmu hyvin ja siksi jännitti kyllä melkoisesti, mitä hommasta tulee. Keli oli aivan hemmetin hyvä kun saavuimme perjantaina varikolle. Aurinko paistoi ja lämmintä +23C, aivan mahtavaa! Ennuste koko viikonlopulle oli hyvä, joten siitä homma ei ainakaan olisi kiinni.

Lauantaina olin vielä aika hukassa talven jälkeen, no lusikka kauniiseen käteen ja nöyrästi töihin. Pyörä on tuntunut koko ajan ihan hemmetin kivalta ja sama tunne onneksi jatkui. Jotenkin vaan pelkäsin jarrutuksia ja onnistuin hukkaamaan kaarrenopeuden. Emme oikein päässeet kunnolla hommiin, kun vuoroja jäi väliin teknisten vikojen vuoksi. Kaikkea pientä sähkö-ongelmaa ja muuta ikävää riitti koko päiväksi. Muutenkin se vähäinen rata-aika meni moottorin säätöä hakiessa ja välityksiä etsiessä. Paras noteeraus oli vain 1.33.1 ja tiimikaveri ajeli jotain 1.30 aikoja. Koko ilta ja vähän yötäkin meni sitten remontissa kun korjailimme paikkoja kuntoon…

Su aamu valkenikin sitten vähän paremmin vaikka väsytti ihan hemmetisti. Eka vuorossa aika parani muutaman kymmenyksen ja kaikki toimi hyvin. Nyt pääsimmekin sitten ihan oikeasti ajamaan testiä, lähinnä jousitusta ja istumakorkeutta. Eskelisen Reino oli auttamassa säätöjen hakemisessa mekaanikkoni Bernhardin kanssa. Yhdessä tehdyt muutokset veivät eteenpäin ja tulos parani, jousituksen pienet muutokset vaikuttivat yllättävän paljon. Aika loppui vähän kesken ja tulokseksi jäi 1.31.0 aika, päivä olisi saanut olla vielä lisää.

Vähän oli alkuun hankalaa mutta lähtihän se sitten menemään. Ensiviikonloppuna pääsemme jatkamaan testejä Eurospeedway –radalla, Lausitzissä.


« Edellinen sivu