Jääradan joukkue SM-kilpailu, Iisalmi

Parin vuoden tauon jälkeen saimme ajaa myös joukkue SM-kilpailun. Loistava talvi mahdollisti tänä talvena kaikkien kisojen järjestämisen ja muutamana aikaisempana vuonna peruttu joukkuekilpailu voitiin nyt ajaa.

Tavoitteetkin meillä Konneveden ykkösjoukkueessa oli korkealla kun mukana olivat minun lisäkseni tosi kovat kerhokaverit Ville Jauhiainen ja Erkki Silvasti. Helppoa ei tietenkään homma ollut kun Valkeakosken ykkösjoukkue Vesa Kallio, Mikko Mononen ja Hannu Kallio olivat meitä vastassa. Toki mukana oli muitakin joukkueita viivan täydeltä.

JR2

Ajoin itse pienintä luokkaa ja pahin vastustaja oli Vesa Kallio. Siitä jatkettiin mihin jäimme henkilökohtaisissa kisoissa. Veskun kanssa ohittelimme toisiamme ensimmäisessä lähdössä ja oli tosi hyvä kisa. Onnistuin kuitenkin puristamaan viimeisissä mutkissa paremmin ja voitin eka lähdön. Toinen lähtö meni Veskun nimiin ja jäin toiseksi. Rata oli vähän hankala kun jää kului nopeasti kun lämmin keli pehmitti jäätä. Vesa ajoi tosi hyvin ja en ihan päässyt vauhtiin toisessa erässä.

JR1

Jauhiaisen Ville ajoi Valkeakosken edustaja Mikko Monosen perässä molemmat lähdöt eikä päässyt ihan iskuetäisyydelle ja joutui tyytymän kahteen kakkossijaan. Ville lainasi minun 450 kotaria ja ajoi sillä hyvät suoritukset.

JR3

Erkki Silvasti näytti kaapin paikan koko porukalle. Ekillä oli myös minun 560 kotari ja se näytti käyvän käteen erittäin hyvin. Eki oli ehdottomasti päivän nopein ja löi kaikille jauhot suuhun niin etteivät meinanneet enää kotiin löytää. Ajoa oli kyllä ilo katsella ja tuli mieleen että tuosta kaverista tulee vielä harmia itsellenikin kun Ekille saadaan nopea pyörä alle.

Yhteistulos riitti mestaruuteen, toiseksi tuli Valkeakosken moottorikerhon ykkösjoukkue. Se olikin itselleni ensimmäinen joukkuemestaruus jääradoilta. Aikaisempia Suomen Cup voittoja on muutama mutta ei yhtään mestaruutta.

Nyt talven kisat on ajettu ja saimme yhteensä neljä suomenmestaruutta, ei voi kuin kiittää Motopalvelua, tiimiä ja kaikkia auttaneita. Kaikki ovat tehneet tosi kovasti töitä yhteisen tavoitteen eteen ja nyt se on totta. Täytyy sanoa että takki on aika tyhjä ja nyt hetki lomaa ja sitten taas mennään. Ducati-testit jatkuu taas huhtikuun alussa Saksassa.


« Edellinen sivu