24.7 Skyplus Estonian Championship 2010, Saarenmaa

Pitkän tauon jälkeen pääsin ajamaan Supermotoa. Loukkaantumiset ovat haitanneet harjoittelua kuluneella kaudella. Murtuma kädessä ja iskun aiheuttamat vammat polvessa ja nilkassa rajoittavat innokkaampaakin ajajaa. Mutta valittamalla ei saa yhtään etumatkaa, eli ajettiin mitä pystyttiin.

Vajaaseen kahteen kuukauteen en ollut istunutkaan moto-pyörän päällä, niin olihan homma aika outoa alussa. Rata oli tehty Kuresaaren lentokentälle ja siinä oli pitkä ja nopea asfalttiosuus. Hiekkapätkä oli kerrankin kovapohjainen ja jopa moto-renkailla pyörää pystyi ohjaamaan kohtuullisesti. Hiekkaosuudella oli kolme helppoa hyppyriä, jotka sopivat hyvin kaikentasoisille kuskeille.

Alun kangertelun jälkeen ajo kulki hyvin, oli ensimmäisten harjoitusten kuudes sateella. Aika-ajoihin rata kuivui miltei kokonaan ja saderenkaat alkoi luistaa, sijoitus oli 8. Lähtöpaikka oli siis toisessa rivissä heti kärjen takana.

KISAT:

Eka erään sain hyvän startin ja taisin olla ensimmäisen kierroksen jälkeen jossain seitsemännen sijan tienoolla. Kisan aikana kävin hyvää kamppailua hyvän kaverini Erkki Silvastin ja Eestiläisen Rannar Uusnan kanssa. Nousin sijalle viisi ja hiillostin Martin Leokia koko loppukisan. Yritin ohi oikealta ja vasemmalta mutta ei millään. Leok oli parempi soralla ja minä asfaltilla. Riittävää rakoa ei vaan löytynyt ja jouduin tyytymään viidenteen sijaan, voittoon ajoi Toni Klem. Lähtö ajettiin märällä radalla.

Toiseen erään rata kuivui ja aiheutti päänvaivaa rengasvalinnoissa. Päädyimme laittamaan eteen saderenkaan ja taakse leikatun slicksin, mikä osoittautui todella hyväksi valinnaksi.

Alkuun ei näyttänyt hyvältä. Jäin lähdössä sumppuun ja putosin kai kymmenennen sija huonommalle puolelle. Tässä lähdössä ei ainakaan tarvinnut tylsistyä yksinajeluun. Asfaltti oli miltei kuiva ja nyt RR-kokemus ja rengasvalinnat puhuivat. Voisin sanoa, että olin asfaltilla porukan nopein ja ohittelin muita kohtuullisen helposti.

Toni Klemillä oli ongelmia takajarrun kanssa ja hän putosi kärjestä kauas. Joku Viron TM-kuski kaatui, mutta muuten ajoin muista ajamalla ohi. Nousin kolmannelle sijalle kisan puoleenväliin mennessä ja sitten alkoi kova vääntö kakkospaikasta Rannar Uusnan kanssa. Taas sama kuvio: Olin nopeampi asfaltilla ja Rannar oli nopeampi soralla. Sen mitä soralla jäin, otin aina asfaltilla kiinni, mutta en päässyt kunnolla ohi. Pääsin kerran ohi asfalttiosuuden lopussa mutta Rannar taitavana crossikuskina ohitti minut ensimmäisessä hyppyrissä.

Ajoimme kisaa johtavan Martin Leokin melkein kiinni, mutta sitten kierrokset loppuivat kesken. Olin maalissa kolmas.

Yhteispisteissä olin kisan neljäs ja se on ihan hyvä tulos. Mukana oli noin 40 kuskia Suomesta ja Baltian maista.


« Edellinen sivu