14.8. Supermoto SM Botniaring

Olipahan taas aikaa vierähtänyt edellisestä supermoto-kisasta. Kouvolassa ajoin viimeksi toukokuussa ja silloin murtui käsi. Murtuma huomattiin vasta juhannuksena ja oikeastaan koko heinäkuun olin käsi paketissa. Lisäksi kalenteri muutokset SM-sarjassa siirsivät kaksi kisaa ja olin niiden aikaan RR-kisoissa kiinni.

Nyt oli RR-kuskin rata, nopeaa asfalttia ja tosi lyhyt hiekkapätkä tai oikeastaan nurmikkopätkä. Minun siis pitäisi olla korkealla taustani huomioiden. Perjantain reenit meni hyvin ja olin viiden kärkikuskin tuntumassa.

Aika-ajot eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan vaikka kuudes sija olikin paras koko kuluneella kaudella. En oikein saanut pitoa renkaisiin ja mutkissa jäin. Nopea rata ei myöskään ollut pyörälleni se paras areena ja suorilla tahtoi tulla turpiin kärkiporukalta.

LÄHTÖ I

Sain pikkaisen huonon lähdön ja olin siinä jossakin sijalla 8-9. Pikkuhiljaa onnistuin nousemaan paremmille sijoilla mutta ohittamisessa sai kyllä ottaa melkoisia riskejä. Pyörä ei kyllä ihan kulkenut niin kuin piti mutta vastaavasti ajettavuus oli kyllä hyvä ja hitaammissa kohdissa olin nopeampi.

Pääsin sijalle viisi ja sen pidin loppuun asti, kärki nelikkö oli liian nopea tällä kertaa.

LÄHTÖ II

Samaa kaavaa noudatti myös toinen lähtö, paitsi että sain vieläkin huonomman lähdön ja työtä piti tehdä vielä enemmän. Maalissa siis taas viides mutta nyt kärki ei karannut niin kauas ja sain ajettua ihan kohtuullisen kierrosajan. Olin itsekin tyytyväinen ajoon.

Pyörän on aivan vakio, pitänee vähän tutustua siihen paremmin ja kaivaa vähän paremmin kulkua seuraaviin kisoihin.


« Edellinen sivu