SM-osakilpailu Seinäjoki

 

Päätin osallistua tähän kauteen pitkän harkinnan jälkeen. Oikeastaan vasta, kun vaimo hiukan jopa patisti tekemään jotain muuta kuin töitä ja oli kannustamassa ajamisen suhteen talvella, päätin lähteä mukaan kisoihin. Monta vuotta on toki mennyt kiireisenä töiden takia, mutta viimeinen vuosi on ollut niin työntäyteinen, etten ole ehtinyt treenata juuri mitään. Ennen kuitenkin käytiin Kaisan kanssa suht paljon urheilemassa (pyöräilyä, punttia, hiihtoa, lenkkeilyä yms.).

Arska on ollut suurena apuna Husqvarnan laittamisessa. Siihen tehtiin todella toimivat KVR-iskarit sekä KVR-moottoria hiottiin kuntoon. Ajaminen on kyllä todellinen nautinto, kun on hyvä kulkupeli ja toki taustajoukot kunnossa. Olen kiitollinen kaikesta mahdollisesta avusta ja kannustuksesta, jota olen tätä kisakautta varten saanut.

Ensimmäinen kisastartti vuoden 2017 loukkaantumiseni jälkeen tapahtui lauantaina 9.2.2019 Seinäjoella luokassa A450. Jännitti kyllä kovasti kuinka ajo sujuu. Sain suht hyvän startin viivalta, mutta kuitenkin se pieni pelko takaraivossa jarruttelin ensimmäiseen mutkaan. Olin ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta kahdeksantena. Sieltä alkoi kova takaa-ajo ja pääsinkin ohittelemaan kilpakavereitani. Ajo oli rentoa ja Husqvarna toimi hyvin. Koskisen Mikon ja Takalan Vertin jälkeen tulin maaliin kolmantena. Olipa helpotus. Hiukan ensimmäisen mutkan pelko jäi kaivelemaan ja päätin vielä ilmoittautua Sprint-lähtöön. Sieltä sitten irtosikin voitto, Kurvisen Lasse oli toinen ja Koskisen Kasperi kolmas.

 

Joukkue SM-kilpailu

 

Sunnuntain joukkuekisat ajettiin varsin kosteissa olosuhteissa. Lämpötila oli plussalla ja vettä satoi kevyesti. Rata oli ihme kyllä hyvässä kunnossa. Ajoin Konneveden moottorikerhon ykkösjoukkueessa yhdessä Jauhiaisen Villen ja Borovkoffin Arin kanssa.

Ville ajoi ensimmäisessä lähdössä viidenneksi, minä olin maalissa toinen ja Arska neljäs. Ensimmäiset lähdöt meni muuten ihan hyvin, mutta minua jäi harmittamaan, kun omassa lähdössäni kierroksenlaskijalla meni luvut sekaisin ja lähtö liputettiin maaliin kierrosta liian aikaisin. Olin suunnitellut viimeiselle kierrokselle ohituspaikkaa ja siinä onnistuessani olisin toki voinut voittaa tämän lähdön.

Toisessa lähdössä Ville paransi ja oli toinen, minä voitin ja Ari oli neljäs. Lopputuloksissa Seinäjoen ykkösjoukkue vei mestaruuden, Äänekoski tuli hopealle ja me Konneveden ykkösjoukkueessa saatiin pronssia.

Kiitos Arska, Kaisa ja muut taustajoukot. Oli todella mukava viikonloppu yhdessä ja sain kokea iloa ja onnistumisen elämyksiä. Kiitos Seinäjoen moottorikerholle kilpailun järjestämisestä. Toivottavasti pystyin tarjoamaan yleisölle viihdettä koko rahan edestä.

Seuraavat kisat ovat su 24.2. Orivedellä.


« Edellinen sivu