3. SM-kilpailu, Orivesi 26.2.

 

Kauden kolmas kisa ajettiin Orivedellä hienolla ja nopealla radalla. Yli sata kuljettajaa oli ilmoittautunut kisoihin taistelemaan eri luokkien voitosta. Jäärataharrastus on piristynyt ja B-luokkiin on tullut uusia kuskeja tutustumaan hienoon lajiin.

Kari Vehniäinen kaatui vauhdikkaasti edellisen päivän testeissä ja paikat olivat vielä hieman kipeänä. Ajamista vammat eivät juuri haitanneet, mutta erien välissä pääkipu haittasi keskittymistä. Kalusto ei onneksi kärsinyt isompia vaurioita ja mies oli puolustamassa Veteraanien ja JR Open A-luokan johtopaikkaa.

Kari Vehniäisen kommentit päivästä: ”Kaatumisen jäljiltä oli vielä vähän hutera olo. Onneksi se ei kuitenkaan vaikuttanut radalla. Päätä särkee välillä, mutta ei anneta sen häiritä.”

Veteraanit:

”Aki Ajo oli tullut mukaan ja tiesin, että hän on erittäin nopea. Aki lähti heti vetämään joukkoa ja minä olin sijalla kolme.. Nousin nopeasti toiseksi ja ajoin niin kovaa, kun vain pääsin. Yritin ajaa Akin kiinni mutta tänään hän oli liian nopea. Pääsin lopussa jo iskuetäisyydelle mutta tein pienen virheen ja Aki pääsi hieman karkuun. Aki Ajo voitti, minä olin toinen ja Janne Rantala kolmas.”

JR Open A:

”Ensimmäinen lähtö onnistui hyvin ja pääsin heti mukaan kärkikamppailuun. Koskisen Mikko johti joukkoa ja kärkyin ohituspaikkaa toisena. Ajoin muutaman kierroksen Mikon perässä ja kilpailun puolivälissä päätin mennä ohi ja pyrkiä karkuun. Suunnitelma toimi ja kun vielä Niklas Ajo haastoi Koskisen, niin sain ajaa maaliin rauhassa. Voitin lähdön, Niklas Ajo oli toinen ja Mikko Koskinen kolmas.”

”Toinen lähtö alkoi kuten ensimmäinenkin. Koskinen ryntäsi kärkeen ja minä olin kolmantena. Alkuun en huolestunut tilanteesta, mutta Koskinen teki pian eroa meihin. Minulla oli hieman vaikeuksia päästä toiseksi ja taakseni nousi Niklas Ajo uhkaamaan. Nousin toiseksi ja samalla totesin, että Koskista ei saa enää ajamalla kiinni. Niklas Ajo ohitti minut ja keskityin taistelemaan toisesta sijasta. Siitä tulikin oikein tiukka taisto ja ohittelimme toisiamme loppukisan. Tällä kertaa jouduin tunnustamaan Niklas Ajon nopeammaksi. Mikko Koskinen voitti, Niklas Ajo oli toinen ja minä kolmas.”

Kilpailupäivä oli menestyksekäs ja Kari Vehniäinen jatkaa pistejohdossa Veteraaneissa ja JR Open A–luokassa. Seuraava kilpailu ajetaan Vieremällä 4.3.2017


« Edellinen sivu