7. SM-osakilpailu Iisalmessa 20.3.2016

 

Iisalmessa ajettiin eilen kauden viimeinen jääradan SM-osakilpailu. Aurinkoinen sää ja pakkasasteet loivat erinomaisen tunnelman jo heti aamusta.

JR Lites A-luokan ensimmäisessä kilpailussa sain totuttuun tapaan heikon startin. Kilpailun puolivälissä pääsin kuitenkin nousemaan toiseksi ja olin siinä kilpailun loppuun asti. Pyörä toimi todella hyvin ja sen ansiosta ohittamiset onnistuivat hyvin. Kilpailun voitti Mika Kallio ja Vertti Takala oli kolmas.

JR Lites A-luokan toisessa kilpailussa oli jännitystä kun minä, Vertti Takala ja Jani Kinnunen taistelimme kakkospaikasta. Vaihdoimme Takalan kanssa sijoituksia muutamaan otteeseen kilpailun aikana ja pieniä kosketuksiakin tuli, mutta se kuuluu toki asiaan. Pari kierrosta ennen maalia pääsin Mika Kalliosta ohi, koska Kallion takarengas tyhjeni ja hidasti ajoa. Maalissa järjestys oli minä, Vertti Takala ja Mika Kallio.

JR Open A-luokan ensimmäisen kilpailun voitti Mika Kallio, minä olin toinen ja kolmanneksi ajoi Antti Soitiala. JR Open A-luokan toisen kilpailun kolmen parhaan järjestys oli aivan sama, mutta kilpailu oli todellinen jännitysnäytelmä. Taistelin Kinnusen, Borovkoffin ja Kallion kanssa johtopaikasta. Kinnunen johti alkuun, sitten Borovkoff ja minä Kallion seuratessa, mutta Kallio kuittasi kaikki ja ajoi maaliin voittajana. Lopulta Borovkoff jätettiin neljänneksi Soitialan noustessa kolmanneksi. Kinnunen jäi viidenneksi.

”Päivä oli ihan hyvä, kohtalaisia startteja ja päästiin hiukan haastamaan Mika Kalliotakin. Startteja pitää jatkossa parantaa, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen.”, iloitsee 21-kertainen jääradan Suomen mestari Kari Vehniäinen.


« Edellinen sivu