4. SM-osakilpailu Konnevedellä 5.3.

 Konneveden Isolahdella ajettiin kauden 4. SM-osakilpailu. Isolahden rata on tunnetusti nopea ja vaatii ajajalta taitoa. Tänä vuonna rata oli hieman normaalia kapeampi, mutta malli oli pysynyt miltei entisellään ja kuskeilla oli päänvaivaa miettiessään ajolinjoja.

JR Lites A:n ensimmäisessä startissa Mikko Koskinen ja Erkki Silvasti olivat kärjessä. Sain ihme kyllä hyvän startin ja kaarsin ensimmäiseen mutkaan kärkiryhmässä. Nousin kärkeen toisella kierroksella ja pidin paikan maaliin asti. Mikko Koskinen oli toinen ja Erkki Silvasti kolmas. 

JR Lites A:n toisessa startissa sama kolmikko erottui muista aika nopeasti. Muutaman kierroksen jälkeen Silvasti nousi kärkeen ja seurasin hänen kannoilla. Silvasti ja minä ajettiin voitosta tosissaan ja nousin johtoon vasta toiseksi viimeisellä kierroksella ja voitin lähdön. Silvasti oli toinen ja Koskinen kolmas.

JR Open A:n ensimmäisessä startissa en loistanut lähdössä. Kilpailun alku meni kuitenkin hyvin ja nousin nopeasti kilpailun kärkeen. Jani Kinnunen seurasi koko kilpailun perässä, mutta ei päässyt ohi. Minä voitin, Kinnunen oli toinen ja Erkki Silvasti kolmas.

Toisessa JR Open A startissa kärkeen ampaisi Herman Kenkkilä. Tällä kertaa jatkoin huonojen lähtöjen sarjaa ja yritin ajaa kärkeä kiinni. Parin kierroksen jälkeen Kenkkilä johti, minä toisena ja Antti Soitiala kolmantena. Järjestys pysyi samana toiseksi viimeiselle kierrokselle asti ja onnistuin nousemaan kilpailun kärkeen. Maalissa minä olin ensimmäisenä, Soitiala oli toinen ja Erkki Silvasti nousi hienosti kolmanneksi. 

Tämä oli hieno päivä. Neljä lähtöä ja sain neljä voittoa. Päivä ei ollut helppo, vaikka voitin kaiken. Rata oli erittäin vaikea ja hieman urainen. Kädet puutuivat loppua kohti aika pahasti ja taktiikkana oli nousta kärkeen vasta kilpailun lopussa. Oli pakko säästellä voimia ja iskeä vasta lopussa. Viimeiset kaksi kierrosta laitoin kaikki peliin ja tällä kertaa taktiikka toimi loistavasti. Kiitos menestyksestä kuuluu mekaanikoilleni Oskulle, Jounille ja Rikulle sekä ihanalle vaimolleni Kaisalle. Ilman heitä tätä tulosta ei olisi tullut. 


« Edellinen sivu