3. SM-kilpailu, Orivesi 28.2.

 Jääradan 3. SM-kilpailu ajettiin Orivedellä aurinkoisessa pikkupakkasessa. Rata oli tekninen ja vaati siis kuljettajalta paljon osaamista.  

JR Open A-luokan startti meni huonosti. Koitin kuitenkin nousta sen mitä pystyi. Näkyvyys oli heikko, kun lumi pöllysi edellä ajavista kuskeista. Kilpailun puolivälissä minulle tuli totaalinen virhe ja ajoin kerhokaveri Ari Borovkoffin kylkeen. Tässä rytäkässä Borovkoff kaatui ja loukkasi kättään. Harmittaa. Maalissa olin kolmas. 

Toisessa JR Open A -luokan startissa petrasin paljon. Kaikki toimi loistavasti ja siirryin kilpailun johtoon jo kilpailun alkuvaiheessa. Sain revittyä kaulaa ja ei ollut mitään hätää. Ajoin voittajana maaliin.   

JR Lites A –luokan ensimmäisessä kilpailussa sain erinomaisen startin ja olin ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Saavutin pikkuhiljaa Silvastia ja onnistuin viimeisellä kierroksella kuittaamaan hänet. Tämä ohitus vei voittoon.

Toisessa JR Lites A-luokan kilpailussa nähtiin tiukkaakin tiukempi kamppailu. Neljä miestä ajoi voitosta. Vasta viimeisen kierroksen aikana järjestys saatiin ratkaistua. Onnistuin voittamaan tämänkin kilpailun. Olipahan tiukkaa. Tuntui, etten löydä ohituspaikkaa millään. Kärsivällisyys kuitenkin palkittiin ja sain päihitettyä kilpakumppanit.

Huono näkyvyys haittasi kilpailun alussa. Ensimmäiset kolme- neljä kierrosta kuskit olivat niin tiiviissä ryhmässä, että vain kolme ensimmäistä näkivät ja loput ajoivat tuntumalla. Tämä ongelma on etenkin Open A –luokassa, kun siinä on tosi tasaväkinen porukka. Radat on onneksi harjattu hyvin tänä talvena ja se on tärkeää turvallisuuden kannalta, mutta silti näkyvyys sijoilta viisi eteenpäin on heikko.

Olen miettinyt voisiko jääratakisoja ajaa pudotuskaaviolla? Voisiko kisoissa ajaa muutaman erän, joiden perusteella finaaliin karsitaan esim. 5 parasta? En tiedä olisiko tuossa järkeä, mutta heitän ajatuksen ilmaan. Tämän talven luokkien yhdistäminen ja kaksi lähtöä on erittäin hyvä muutos. Nyt ajamista on enemmän kuin odottamista.


« Edellinen sivu