2. SM-kilpailu, Saarijärvi 21.2.

Tiimit olivat matkustaneet edellisen illan aikana noin 300km pohjoisemmaksi eilisestä. SM-sarja jatkui Saarijärvellä. Aamu alkoi navakassa tuulessa ja tuiskussa, mutta se ei häirinnyt kuskeja tai yleisöä. Tämän päivän teemana olivat lähdöt. Yritin keskittyä niihin, jotta pääsisin heti mukaan voittotaisteluun.

JR Lites A-luokka avasi päivän. Lumituisku laantui ja kilpailu päästiin ajamaan hyvissä olosuhteissa. Yritin hyvää starttia, mutta toisin kävi. Olin hieman liian ahne ja pyörä jäi sutimaan, kun muut kiihdyttivät matkaan. No, tilanne ei tullut mitenkään yllätyksenä. Ajo onneksi kulki erinomaisesti ja huonosta startista huolimatta voitin lähdön.

Toisessa JR Lites A -luokan lähdössä lähdin itseluottamusta uhkuen uusimaan voittoa, mutta toisin kävi. Kerhokaveri Erkki Silvasti ajoi hienosti ja voitti kilpailun. Olin koko kilpailun aivan Erkin kannassa, mutta en päässyt ohi.

JR Open A –luokan ensimmäisessä startissa sattui pieni joukkokolari ja neljä kuskia kaatui ensimmäiseen mutkaan. Onneksi vältin kolarin ja pääsin hyvin matkaan. Onnistuin nousemaan kärkeen kilpailun puolivälissä ja pidin johtopaikan maaliin asti.

Toisessa JR Open A –luokan lähdössä Erkki Silvasti otti johtopaikan ja me muut saimme syödä jäähilettä. Itse olin alussa sijalla neljä ja yritin nousta parhaani mukaan. Onnistuin nousemaan toiseksi, mutta en saanut enää Silvastia kiinni. Erkki voitti kilpailun ja olin toinen.

SM-sarja jatkuu 28.2 Orivedellä.


« Edellinen sivu