Jääradan SM-kauden avaus, Seinäjoki 13.2

SM-sarja käynnistyi, vaikka sää ei suosinut kilpailunjärjestäjää kisaviikolla. Koko alkuviikon satoi vettä ja vasta viimeisenä yönä ennen kisoja ilma pakastui. Lähdin kisoihin luottavaisin mielin. Harjoituspäivät ennen kisoja sujuivat hyvin. Vastus oli kova, kun kaikki Suomen jääratahuiput olivat paikalla.

JR Open A:


Ensimmäinen lähtö meni hieman penkin alle, mikä tosin ei ollut yllätys. Olin ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 11. Näkyvyys oli todella huono ja yritin parantaa sijoitusta. Maalissa olin 5. Ajo meni ihan hyvin, mutta ei saisi antaa tasoitusta lähdössä.

Toinen lähtö meni hieman paremmin ja taisin olla ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 8. Hiki tuli siinäkin, kun yritin parastani. Tällä kertaa palkinnoksi tuli toinen sija. Ajo meni nyt erittäin hyvin.

Mika Kallio voitti JR Open A molemmat lähdöt.

JR Lites A:


Pikkuluokassa lähdöt onnistuivat paremmin ja pääsin molemmissa lähdöissä kärkiporukkaan heti ensimmäisellä kierroksella.

Ensimmäisessä lähdössä sattui ikävä onnettomuus, kun Niklas Ajo kaatui ja loukkasi jalkaansa. Lähtö keskeytettiin viiden kierroksen jälkeen. Olin tuloksissa toinen.

Toinen lähtö päästiin ajamaan alusta loppuun ja ajoin koko lähdön Vesa Kallion perässä. Muutamasta lätäköstä roiskui vettä joka kierroksella ja se jäätyi visiiriin. Välillä jouduin ajamaan sokkona, kun en nähnyt mitään. Olin maalissa toinen.

Vesa Kallio voitti molemmat JR Lites A lähdöt.

Tällä kertaa KVR:n pyöriä vuokrasi Kirsi Kainulainen ja hän osallistui JR Lites B -luokkaan. Kirsi ajoi hienosti, vaikka ei ollut harjoitellut ollenkaan ennen kilpailuja. Tuloksena oli kuudes sija.

SM-sarja jatkuu 20.2 Mäntsälässä.

 

-Kari


« Edellinen sivu