5. SM-kilpailu, Kuhmo 29.3.2015


Kauden viimeinen jäärata SM-osakilpailu ajettiin Kuhmossa. Onnistuin voittamaan sekä JR1A ja JR2A-luokat. Sain näin varmistettua JR2A-luokan pronssin JR1A-luokan mestaruuden lisäksi. JR2A-luokan kilpailu oli todella jännittävä. Erot olivat todella pieniä ja voitto ratkesi ainoastaan sekunnin osien erolla Ville Töhöseen.

JR2A-luokan voitto perustuu täysin aamun säätömuutoksiin. Aamun harjoituksiin muutettiin perän korkeutta ja siitä löytyi kauan kaivattu tuntuma rataan. Jo aamun harjoituksissa tuntui erittäin hyvälle ja pystyin lähtemään luottavaisena kisaan.

Tavoistani poiketen sain hyvän lähdön ja voittoon oli kaikki mahdollisuudet. Itseluottamus kasvoi, kun pysyin kärjen vauhdissa ja nousin johtoon kisan puolivälissä. Sain pidettyä ykköspaikan maaliin saakka vaikka Töhösen Ville oli maaliviivalla miltei rinnalla. Oli tosi hieno kisa ja piti ajaa kilpaa jokainen metri. Pyörän säätömuutokset eilisestä auttoivat merkittävästi ja vauhti parani paljon. Nyt luottamus oli hyvä ja pyörä meni sinne mihin pitikin. Hieno voitto.

JR1A-luokan voitto tuli tuurilla. Pyörä toimi hyvin, mutta hieman huono lähtö haittasi menestystä. Olin alussa sijalla neljä ja sohjoisessa kelissä näkyvyys oli huono. Oikeastaan koko kilpailu meni noustessa sija sijalta eteenpäin. Kilpailua alusta asti johtanut Juho Johansson kaatui ja sain samalla voiton lahjaksi.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli hyvä. Neljä lähtöä ja niistä tuloksena kolme voittoa ja yksi viides sija. Kauden tulos on mestaruus ja pronssi.

Kiitokset vaimolleni Kaisalle kuvista ja kaikesta avusta. Kiitos myös mekaanikolleni Jounille ja kisamekaanikoille Sampolle, Matille ja Rikulle tärkeästä avusta. Kiitokset myös yhteistyökumppaneille.

-K-


« Edellinen sivu