6.2 Jääradan 1. SM-osakilpailu, Summasaari Race, Saarijärvi

Moro kaikille, tästä tää kausi taas käynnistyy…

Ensimmäinen kisa oli melkein kotinurkilla Saarijärvellä. Vähän tuli silmille tää eka kisa kun pyörät oli vielä vähän kesken. Isolla pyörällä ajoin ensimmäisen kerran vasta kisaa edeltävänä lauantaina, mutta ei se juuri tahtia haitannut. Suurin harmi oli viime hetken kiireet ja valmistelut. Ei muuten mutta tuo nukkuminen jäi aika vähälle.

Tosi hieno homma että Kallion Mika oli myös tullut paikalle. Mika on aina nopea kaveri ja hänen kanssa on mukava ajaa jos vain pysyy perässä. Myös muuten homma näytti ihan hyvältä ja kuskeja oli viivalla miltei entiseen malliin.

JR2A

Tämä olisi se vaikein luokka, tiesin sen jo ennakkoon. Mikalla on aina vauhtia ja talven reenien perusteella osasin odottaa kerhokaveri Erkki Silvastin läpimurtoa kärkeen. Arvaus ei mennyt pahasti pieleen ja porukalla saimme melkoiset kisat aikaiseksi.

Ei nyt ihan heti tule mieleen milloinka vastaavaa vääntöä oli aikaisemmin. Mika pääsi hiukan karkuun kun kisailin Silvastin kanssa mutta mikään ei ollut selvää ennen ruutulippua. Välillä oma ja Silvastin pyörä takertui toisiinsa suoralla täydessä vauhdissa. No eipä yleisökään pitkästynyt penkalla kun radalla oli tapahtumia ja ohituksia.

Maalissa Mika oli ensimmäisenä, minä toisena ja Silvasti kolmas.

JR1A

Silvasti ja Kallio olivat tässäkin luokassa viivalla ja samalla porukalla mentiin taas kärkiryhmässä. Nyt erot olivat pikkasen suuremmat ja ihan samaa vääntöä ei saatu aikaiseksi.

Sain tavalliseen tapaan huonon lähdön ja nousin pikku hiljaa kohti kärkeä. Mika oli päässyt hiukan karkuun kun olin noussut toiseksi. No kaikkeni yritin ja olin ehkä saanut Mikaa kiinni kun hänelle tuli ongelmaa vaihteiden kanssa ja pääsin kuittaamaan ohi. Silvasti oli meistä hiukan perässä mutta ajoi turvallisesti kolmantena.

Ajoin minkä pääsin ja onnistun säilyttämään ykköspaikan maaliin asti. Mika tuli aivan perässäni maaliin ja Silvasti oli kolmas.

JR3A

Iso luokka kärsii tänä talvena hiukan osanottaja pulaa, mutta onneksi lähtö saadaan järjestettyä suunnitelmien mukaan. Tässä luokassa kovin vastus näyttäisi tulevan omasta kerhosta kun Silvastin Erkki on myös viivalla. Mika jättää tämän luokan ajamatta.

Hyvä lähtö tämäkin vaikka kuskeja ei olekaan ihan täyttä viivaa. Silvastin kanssa ajettiin alkukisasta kilpaa ihan kunnolla mutta lopussa pääsin hiukan karkuun. Voitin, Silvasti toinen ja Asseri Kingelin Jyväskylästä oli kolmas.

Ensi viikonloppuna kisailemme taas lauantaina ja paikkana on Nummijärvi Kauhajoella.


« Edellinen sivu