14.2. Jääradan toinen SM-osakilpailu, Kauhajoki

Hyvää ystävänpäivää kaikille tasapuolisesti. Tänään oli taas jääratakahinat Kauhajoella aurinkoisessa, mutta kirpeässä pakkassäässä.

Aamuyöllä ennen ylösnousua piti lähteä matkaan ja vähän meenasi ahistaa kun ei muutenkaan ehtinyt juuri nukkumaan. No eihän siinä, kai siinä herää sitten kun on viivalla.

JR1A

No en sitten herännyt tai sitten muuten homma meni vaan penkin alle. Olin takuulla viimeinen ukko lähdössä, ei siis hyvin alkanut.

Melkoista lumipölläkkää oli kun matelin eteenpäin sija kerrallaan hirveällä raivolla. Taisin olla viidestoista eka mutkassa ja eka kierroksen jälkeen seitsemäntenä. Pääsin nousemaan kolmanneksi ja nälkähän kasvaa syödessä ja siinä sitten kävi niin kuin yleensä käy. Toka vika kierroksella sitten piti heittäytyä ja sinne meni palkintosijat, voi perk….le.

Maaliin nilkutin viidentenä. Kallion Mika voitti ja Silvastin Erkki oli toinen.

JR2A

Edellisen lähdön kämmentämisestä sisuuntuneena nyt yritin olla hereillä heti lähdössä. Nyt lähtö meni hyvin ja ihan yllätyin kun ei tarvinnut ajaa hampaat irvessä muita kiinni. No ei tässä kyllä helpolla päässyt mutta oli kyllä huomattava helpotus kun kärkeen ei ollut matkaa ku pari sijaa.

Silvasti veti porukka parin kierroksen jälkeen ja Kallion Mika hiillosti perässä niin vimmatusti, mä olin kolmantena. Aika tiukkaa oli ja ei meenattu saada eroja aikaan oikein millään. Pikku hiljaa Mika meni kärkeen ja itse nousin toiseksi.

Mikan kanssa väännettiin ihan tosissaan ja johtopaikkaa vaihdettiin. Viimeisen kierroksen alussa onnistuin ajamaan Mikasta ohi ja jotenkin sinnittelin ruutulipulle ensimmäisenä. Mika jäi korkeintaan puolimetriä ja Silvasti oli kolmas.

JR3A

Tiedossa oli taas kovaa vääntöä voitosta Silvastin kanssa. Niinhän siinä sitten kävi, kauhee vääntö oli. Olin toisena hätää kärsimässä, kun Silvasti latasi keulilla sen mitä pääsi.

Roikuin perässä ja epätoivoisesti toivoin pääseväni ohi. Jotenkin onnistuin pääsemään rinnalle mutta Silvasti kuittasi heti takaisin. Seuraavalla kierroksella ajoin ohi puoli väkisin ja pikku riskillä seuraavaan jarruun ja sain kuin sainkin pysäytettyä pyörän. No muuten ihan hyvä, mutta Silvasti rysäytti perään ja kaatui.

Ei hyvä, parempi olisi ollut ratkaista kisat ajamalla. No kisoissa joskus sattuu ja tapahtuu.

Joo ihan hyvät kisat oli. Nyt pitää kyllä nukkua ja valmistautua vähän paremmin seuraaviin kahinoihin, muuten pojat menee menojaan.

Mäntsälä mielessäin kohti seuraavia kisoja….


« Edellinen sivu