13.3. Jääradan viides SM-osakilpailu, Iisalmi

No tulihan sitä tänä talvena sentään yksi nätti päivä ja jääratakisat. Muuten talvella onkin ollut joko helvetillinen pakkanen tai satanut räntää. Nyt Aurinko paistoi ja keli oli parhaimmillaan.

JR2

Ensi yrittämällä sain hemmetin hyvän startin mutta kisa keskeytettiin kun kaveri kaatui ja ilmat tuli kai sen verran pihalle että piti ottaa hetki lukua jäällä. Ei kuitenkaan mitään vakavampaa ja hetken päästä uusi yritys.

No sitten startti olikin huono ja hemmetti suoranpäässä olevasta lätäköstä edellä ajavat roiskutti vettä sen verran paljon että kone meenasi sammua ja putosin varmaan kuudenneksi. Hirveä yritys oli päällä koko kisan ja onnistuin nipin napin nousemaan toiseksi. Kallion Mika meni menojaan ja Silvastin Ekin kanssa taistelimme toisesta sijasta, joka sitten jäi minulle.

JR3

Huono lähtö mutta tehokkaalla pyörällä nousin kohti kärkeä lähtökiihdytyksessä. Yleensä olen saanut kisata Silvastin kanssa mutta ihmettelinkin kun vanha oikea ”pannu” eli kakstahti viisataa Honda ja Pietari Rönkkö oli kärjessä. Silvasti tuli jossain meidän takana.

Ajattelin että antaa pojan johtaa pari kierrosta ja sitten ajan karkuun. Nousin keulaan ja olin ajavinaan kovaakin kunnes suoran lopussa Rönkkö ajoi ulkoa ohi. Mitä vit… ajattelin ja onkohan maailman kirjat menneet sekaisin?

Ajoin jossain välissä kärkeen uudelleen ja aina kun katsoin taakse, niin Rönkkö oli aivan peräkontissa kiinni ja ajaisi ohi jos hyydyn. Onnistuin kuitenkin sinnittelemään maaliin ykkösenä mutta kyllä Rönkkö veti hienosti. Olen joskus voittanut tuolla Rönkön pyörällä mestaruuden vuonna 2005. Se pyörä kysyy miestä sarviin ja marjanpoimiat voi etsiä kesympiä mopoja ajettavaksi.

JR1

Kovasti lähdin voittamaan kisaa mutta hemmetti jäin toiseksi. Kallion Mika voitti ja en oikein saanut vauhtia että olisin hänet pystynyt lyömään.


« Edellinen sivu