27.2 Jääradan 4. SM-osakilpailu, Orivesi

Huh, tulihan se voitto vihdoin ja vielä molemmissa luokissa (JR1A ja JR2A). Olin viikko sitten aivan maassa huonoista tuloksista. Tehtiin porukalla töitä koko viime viikko ja vielä viimeisenä yönä tehtiin takaiskarit aivan uusiksi. Ei ollut enää mitään hävittävää ja pakko oli kokeilla jotain merkittävää muutosta. Kaikki onnistui niin kuin elokuvissa.

Yhdessä mietittiin syytä luottomekaanikkoni Jarkon ja Turbotec:in Niskasen Jarmon kanssa. Jarmon mieletön kokemus iskareista oli korvaamaton apu, ja oikea suunta löytyi kerrasta. Pyörät on nyt ihan älyttömästi parempia kuin vielä viikko sitten.

Uuden ruisku-mallin kotarin moottorin säädöt menee myös viikko viikolta parempaan suuntaan. Olin perjantaina pitkän päivän Turbotec:in dynossa kun Jarmo sääti uutta GET:in moottorinohjausta meidän 250 SX-F kotarista. Hirveä työ ollut mutta koko ajan vehkeet paranee kun vaan tekee hommaa. Noissa GET:in bokseissa on vielä monta juttua ja kunhan vaan opitaan, niin parannusta on luvassa.

JR1A:

Ihan hirveä itseluottamus oli ennen starttia. Vähän kyllä arvelutti kun otin tapani mukaan melko huonon lähdön. Pirttisen Jani veti letkaa ja samalla kasvatti kaulaa kierros kierrokselta kun itse rämmin jossain viiden joukossa.

Pystyin ajamaan radan loppuosan muita kovempaa ja se oli pelastukseni. Nousin sija sijalta ja sain pikku hiljaa Pirttisen kiinni. Kierros piti huilata Janin perässä ja sitten piti painaa pikkasen väkisin ohi kun kierrokset alkoi loppua. Maaliin ajoin voittajana.

JR2A:

Intoa puhkuen lähdin viivalle ja tiesin että laitteet on nopeat. Nyt lähtökin onnistui ja olin heti neljän parhaan joukossa. Hetken katselin muiden menoa ja näytti että helppo juttu, voitto tulee. Mutta ei se sitten niin helppoa ollutkaan. Silvasti käänsi kaasua siihen malliin että nyt tuli kiire jos mieli ekana palkintojen jakoon.

Eipä ole aikoihin tullut ajettua yhtä tiukkaa kisaa. Erkin kanssa päästettiin rinta rinnan ja kumpikaan ei antanut sitten yhtään periksi. Pari kertaa jätin jarrut ihan viime tippaan mutta Erkki veti vielä pidemmälle ja en päässyt ohi. Sitten viimeisellä kierroksella pääsuoran päässä pääsin ohi ja pidin paikan maaliin asti.

Kyllä nyt tuntuu muuten aika hyvälle kaikkien vaikeuksien jälkeen!


« Edellinen sivu