20.2 Jääradan 3. SM-osakilpailu, Seinäjoki

Heti perään oli kolmas osakilpailu Seinäjoella ja kehitystyötä jatkettiin. Ei auta jäädä murehtimaan menneitä kisoja.

Isompaan pyörään vaihdettiin uusi takaiskari ja kiristettiin takajousta kääntyvyyden ja pidon parantamiseksi. Paluuvaimennusta olisin halunnut vielä vähentää mutta se vaatii iskarin purkamisen ja sisäisiä muutoksi kun säätöruuvin varat on loppu.

Kääntyvyys parani mutta edelleen kaipaan lisää pitoa mutkien ulostuloihin. No onpahan hommaa ensi viikolle.

Pienempään pyörään vaihdettiin jälleen uudet ohjelmat ohjauspurkkiin ja hitaista mutkista kaasuun reagointi parani merkittävästi. Keskialueelle emme kuitenkaan saaneet riittävää parannusta ja ongelmaa pitää miettiä lisää kotona. Niskasen Jarmo on kyllä ollut ihan korvaamaton apu säätötoimenpiteissä.

JR2:

Vahingosta viisastuneena laitoimme tulpanhattuun tiivisteen paikalleen ja nyt ei ollut ongelmia. Lähdössä jäin taas ja aloitin nousun. Homma on aika vaivaloista kun kiihdytyksissä tahtoo aina pikkasen jäädä. Olin maalissa viides.

JR1:

Juuri ennen lähtöä tuli ihan kauhea kiire. Mekaanikkoni Osku tutki alle laitettavaa takapyörää ja huomasi pinnojen olevan aivan löysällä. Jouduimme laittamaan alle vähän kuluneen renkaan joka oli valmiina vanteella. Aikaa lähtöön oli noin kymmenen minuuttia, niin muuta ei ollut tehtävissä.

Jäin lähdössä ja olin eka mutkassa kai jossain kympin joukossa. Pikkuhiljaa onnistuin nousemaan ylemmäksi ja ajoin lopulta kilpaa Jauhiaisen Villen kanssa kolmannesta sijasta. En päässyt ohi ja olin maalissa neljäs.

Aika työläsviikonloppu oli ja eihän tuloksiin voi olla mitenkään tyytyväinen. Valmistautumissa kauteen on tehty virhearvioita ja niitä on vaikea korjata kauden aikana. Pyörät on pikkasen kesken ja olen ainut joka kehittää uuden mallin KTM:iä. Laite on parempi kuin edeltäjät mutta työtä vielä on edessä. Hommaa jatketaan taas ensi viikolla.


« Edellinen sivu