19.2 Jääradan 2. SM-osakilpailu, Kauhajoki

Toinen kisa ajettiin melko raikkaassa Pohjalaisessa talvisäässä, aamulla pakkasta oli noin -30C. Onneksi keli lauhtui päivällä siedettäväksi.

Viikolla kisoja ennen viikolla tehtiin töitä mitä pystyttiin kun Saarijärvellä havaittuja heikkouksia pyrittiin korjaamaan parhaan taidon mukaan. Vähän kylmiltään piti lähteä nyt ajamaan ja se näkyi tuloksissa.

Pienemmän luokan pyörän moottorin ohjausta säädettiin joka välissä ja pieniä parannuksia saatiin aikaiseksi. Polttoaineen ja sytytyksen säätö on varsin hidasta ihan pelkän pers-tuntuman perusteella. Isommassa luokassa painittiin pidon kanssa ja viikolla teimme pyörään uuden takaiskunvaimentajan mutta hölmönä pelasin varman päälle ja laitoin vanhan iskarin paikalleen kovan pakkasen takia.

JR1:

Lähtö meni ihan ok mutta jotain kämmensin lähtösuoralla ja tipahdin neljänneksi. Valkeapään Jussin ja Jauhiaisen Villen kanssa väännettiin kolmannesta sijasta kun kärki oli jo pikkasen karannut. Puoli väkisin vääntämällä pääsin maaliin kolmantena

JR2:

Moottorissa oli uudet ohjelmat ja uusi pakoputki ja ukolla paljon intoa. Hmmm… Pyörä kulki ihan kohtalaisesti mutta vielä on työtä tekemättä. Oikeaan suuntaan kuitenkin mennään. Ajoin kilpaa viidentenä kun otin pikkasen huonon lähdön. Muuten ihan kohtuullisesti mutta meno loppui kisan puolivälissä kun tulpanhattu irtosi.

Pienemmässä JR2 –luokan pyörässä on ollut melkoisia käynnistysvaikeuksia ja laitteelle on ollut tyypillistä tulpankastuminen käynnistettäessä. Sen vuoksi poistin tulpanhatusta tiiviste kumin, jotta saan vaihdettua nopeammin uuden tulpan. Tämä kostautui ja tulpanhattu ei pysynyt paikallaan. Leikki jäi siis kesken.

Niskasen Jarmo on tehnyt töitä uuden GET -moottorinohjauksen kanssa ja pikkuhiljaa työ tuottaa tulosta. Käynnistymisvaivat alkaa olla voitettu. Vielä kun saadaan kiihtyvyyttä paremmaksi niin moottori alkaa olla ihan hyvä.

Molemmissa pyörissä on hieman pitovaikeuksia takarenkaan kanssa ja luulen että takaiskunvaimentajan sielunelämää pitää muuttaa. Homma on vaan niin pirun hidasta kun jokainen muutos pitää kokeilla radalla ja sitten taas palata talliin avaamaan iskaria.


« Edellinen sivu