13.2 Jääradan 1. SM-osakilpailu, Saarijärvi

No niin siitä se kausi lähti taas käyntiin. Itse asiassa onkin jo 20 kausi, kun jäällä kurvailen. Tuntuu, että pari vuotta sitten se oli kun Orivedellä aloittelin. Samalla innolla edelleen ajetaan.

Huokaus… tänä talvena kaikki on yhtä myöhässä kuin tämä kisaraporttikin. Kiire on vaivannut pahemman kerran. Uudet pyörät on vaatineet hiukan opettelua, mutta eniten on vaikuttanut luottomekaanikkoni Jarkon siirtyminen pääasiassa uuden yrityksemme töihin. Olen sitten itse rustannut vehkeitä ja hommat etenee vähän hitaammin kun joka hommassa ei ole ollut Jarkkoa apuna.

Pikkasen vaisu esitys tuloksellisesti Saarijärvellä ja sain molemmissa lähdöissä saaliiksi kolmossijat. Pulliaisen Pasi, Pirttisen Jani, Silvastin Erkki ja Jauhiaisen Ville ajavat tosi kovaa ja vähän jäi harmittamaan kun en oikein pysynyt poikien vauhdissa. No peiliin saa katsoa missä vika kun järjestelyt on mennyt viime tippaan.

JR2:

Lähtö oli hyvä mutta jäin lähtökiihdytyksessä ja eka mutkassa taisin olla jossain viidennellä sijalla. Yritin mitä pääsin ja onnistuin nousemaan neljänneksi. Silvastin Erkki johti joukkoa helponnäköisesti mutta pahaksi onneksi horjahti viimeisessä mutkassa ja tappokytkin irtosi. Pulliaisen Pasi kiitti ja voitti kisan, Pirttinen oli toinen ja itse olin kolmas.

JR1:

No niin, nyt oli luvassa sitä perinteistä Wehnää, mutta vain muutama kierros.

Tosi huonon lähdön jälkeen ajelin jossain joukon keskivaiheilla eka mutkaan Borokoffin Arin perässä. Yritin puikkelehtia kaikista ohi ja kohtuu hyvin siinä onnistuinkin. Silvasti ja Jauhiainenkaan eivät tänään loistaneet lähdöillä ja yhdessä ajettiin lumipölyssä. Seurasin Jauhiaista ja mikäs siinä oli kurvaillessa kun sijoitus parani koko ajan. Pirttinen siis johti, Jauhiainen toisena ja mä sitten.

Olin tietysti sitä mieltä koko ajan, että kyllä homma vielä hoidetaan, mutta jotenkin meni pupu pöksyihin tai sit vaan takarengas kypsyi. Ajo oli pelkkää lipsuttelua ja en pystynyt vastaamaan Jauhiaisen vauhtiin. Silvastikin seurasi mua miltei iskuetäisyydeltä. Siihen se eteneminen sitten jäi ja maalissa taas kolmas.

No täytyy kuitenkin olla tyytyväinen. Jätkät on tehneet töitä paljon ja onnistuneet siinä. Mä Olen kyllä tehnyt hommaa paljon mutta tulos ei näy ihan vielä. Aikaa on mennyt jonkin verran kokeiluun ja testaaminen on jäänyt aika vähälle.


« Edellinen sivu