Ensimmäinen SM-osakilpailu, Jurva 27-28.5

Kisaviikonloppua leimasivat useat kaatumiset ja välillä erittäin huonoksi muuttunut keli, kylmää, märkää ja pahimmillaan rakeita. Loppujen lopuksi ambulanssikin suistui tietä kuljettaessaan asiakasta hoitoon, se oli viimeinen naula arkkuun ja sunnuntain kilpailut jouduttiin perumaan. Onneksi luokassa Superbike oli tarkoitus ajaa kaksi lähtöä, toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Pääsimme ajamaan lauantain startin.

Koko viikonlopun olosuhteet vaihtelivat jatkuvasti, luonto ei näkymä osannut päättää sataako vai paistaako. Aika-ajot ajettiin sateessa. Aika-ajoissa saavutimme paikan kahdeksan.

Kilpailuun lähdettiin kuivankelin renkailla, mutta ei aikaakaan kun sade meitä vilvoitti. Ajot seis ja varikolle kumeja vaihtamaan. Uusintastartti koitti sateessa, jota sitten riitti vaikka olisi kumiveneellä rataa kierrellyt. Alkuun lähdin aivan liian varovaisesti ja putosin kauas kärjestä. Pikku hiljaa sain juonesta kiinni ja vauhti nousi vaikka sade vaan koveni. Ehdin nousta sijalle kuusi, aivan Strömberin ja Taipaleen kantaan. En kuitenkaan pystynyt tekemään mitään järkevää ohitusyritystä ja pienen lipsahduksen jälkeen otin homman iisisti. Maalissa kuudes. Paremminkin olisi voinut mennä mutta se on tämän hetken taso. Tulokset tulevat ajamalla, ei puhumalla. Treeni-kilometrejä tarvitaan vielä.


« Edellinen sivu