Neljäs SM-osakilpailu Alastarossa 7.-9.7.2006

Neljäs SM-osakilpailu oli samalla Scandinavian Open –osakilpailu. Paikalla olivat kotimaan RR-lupausten lisäksi myös naapurimaiden ykkösnimet. Luokassa Nordic superbike, oli liki 40 osanottajaa.

Taistelu kilpailun voitosta käytiin kolmen kuskin kesken ja kaasuvaijerit pidettiin kireällä. Voittotaistelua kävivät Eestin Marko Roothlan, Ruotsin Jimmy Lindström ja kotimaan Topi Haarala. Ykkösenä maaliin kiiruhti Roothlaan ja Haarala toinen. Lindsrtöm teki uuden rataennätyksen 1.20.479, mutta kaatui kesken kilpailun. Kolmas oli viimeisessä mutkassa upean ohituksen tehnyt Heikki Pirilä. Kari Vehniäinen sijoittui kuudenneksi.

Vauhti oli kohdallaan kilpailuissa, kaikkiaan neljä kaveria ajoi vanhan rataennätyksen alle.

Wehnän kommentit:
Olipahan vaikeata. Kun ajoin ensimmäistä kertaa torstaina niin rata tuntui todella epätasaiselta ja hankalalta. Alastaro on sen verran kaukana kotoa, että siellä ei tule juuri harjoiteltua. Pikkuhiljaa vauhti kuitenkin koheni pitkin viikonloppua.

Aika-ajot menivät hiukan penkin alle (sij. 11) ja lähtöpaikka oli vasta kolmannessa rivissä. Olen tyytyväinen sihen, että pääsin nousemaan kuudenneksi ja ennen kaikkea ajaminen oli todella kivaa. Kuskeja oli niin paljon että mikään sijoitus ei tullut lahjaksi ja ohituksia puolin ja toisin tuli paljon.


« Edellinen sivu