19.8 Neljäs Scandinavian Open –osakilpailu Våler, Norja

Aika-ajot:

Tämänkertainen Scandinavian Open –osakilpailu ajetaan Norjassa turskan purijoiden kotikonnuilla. Paikalla on Norjan, Ruotsin ja Tanskan huippukuskit, Superbiken -suomalaiskuskeista paikalla on vain Kari Vehniäinen. Tänään oli vuorossa aika-ajot, jotka päättyivät seuraavasti:

1. Jimmy Lindström Ruotsi, Yamaha 00:58.614
2. Jan Roar Ims Norja, Yamaha 00:59.012
3. Kari Vehniäinen Suomi, Yamaha 00:59.199

Wehnän kommentit:
Kai se on vaan pakko uskoa todeksi, että kilpailuun startataan eturivistä. Tässä seurassa moiseen suoritukseen saa kai olla tyytyväinen. Paalupaikkaan jäi tosin eroa 0,6sek, kun Ruotsin Jimmy Lindström meni menojaan. Muuten tuloksissa on varsin tiivis tunnelma, kun sijat 2-15 mahtuvat 1,5sek sisään.

Oliko tämänpäiväinen sijoitus tuuria vai taitoa, selviää itse kilpailussa. Helpolla ei täällä mitään saa, mutta siksi ajaminen niin mukava onkin.

Kilpailu:

Kilpailu ajettiin sateisissa olosuhteissa osittain erittäin liukkaalla radalla. Kilpailua värittivät lukuisat kaatumiset, mutta onneksi kaikki selvisivät ilman suurempia vahinkoja. Kilpailun voitto matkasi naapurimaahan seuraavin tuloksin:

1. Jimmy Lindström Ruotsi, Yamaha 23:39.75
2. Carl Berthelsen Norja, Suzuki 23:54.59
3. Magnus Solli Norja, Yamaha 24:13.04
4. Kari Vehniäinen Suomi, Yamaha 24:13.55

Wehnän kommentit:

No tulipahan sadekelin kokemusta, mikä on muuten jäänyt melko vähälle tänä kesänä. Vähän turhan varovasti tuli ajeltua, mutta näillä sadekelin taidoilla ei liiemälti kannata pullistella. Parempi tulos kuin ulos, kun kaikkiaan yli kymmenen kuskia tuotiin raatoautolla varikolle.

Aika-ajo kuivalla meni erittäin hyvin, mutta kisan alku sateella heikosti. Lisää kisakokemusta siis vielä tarvitaan. Scandinavian Open kisoissa on ihan helvetin kiva ajaa, kun kilpailut ovat huomattavasti tiukempia kuin SM-sarjassa. Tasossa ei varmaan ole eroa, mutta kuskeja on aina täyden ruudukon verram ja usein ylikin


« Edellinen sivu