2.9 SM –finaali Motopark, Virtasalmi

Aika-ajot:

Aika-ajot ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa, ensimmäinen kuivassa kelissä ja toinen sateella, tulokset:

1. Topi Haarala, Suzuki
2. Heikki Pirilä, Suzuki
3. Aki Taipale, Suzuki
4. Kari Vehniäinen, Yamaha

Wehnän kommentit:
Perjantain harjoitukset menivät todella hyvin ja paransin omaa ennätystäni miltei puoli sekuntia.
Lauantai menikin sitten ihan toisin ja ajaminen tuntui todella kankealta, tulos ei juuri hymyilyttänyt. Pyörä toimi moitteettomasti, mutta kuski oli aivan jäässä. Kun vielä toinen aika-ajo oli sateella, niin neljänteen sijaan oli tyytyminen

Kilpailu

Kilpailupäivänä vallitsi lämmin ja aurinkoinen sää. Mestaruudet saatiin siis ratkaista hyvissä olosuhteissa kuivalla radalla. Jälleen kerran Motoparkin radalla käytiin tiukka taistelu Superbike –luokan voitosta ja yleisö sai katsoa jännitysnäytelmää aitiopaikalta.

Kukaan kärkinelikosta ei päässyt karkaamaan ja kahdentoista kierroksen jälkeen maaliin tultiin seuraavassa järjestyksessä:

1. Kari Vehniäinen, Yamaha
2. Aki Taipale, Suzuki
3. Topi Haarala, Suzuki
4. Heikki Pirilä, Suzuki

Wehnän kommentit:

Olipahan taas viikonloppu, perjantaina itseluottamus oli rautaa ja kaikki onnistui loistavasti. Lauantai veti äijän mietteliääksi, kun edellispäivän varmuudesta ei ollut enää rippeitäkään jäljellä. Sunnuntaihin lähdettiin ajamaan nöyrällä asenteella itseluottamusta etsien.

Onneksi itse kilpailu lähti todella hyvin käyntiin ja taitoin matkaa kolmantena. Ajo tuntui hyvältä ja matkaa taitettiin järjestyksessä Pirilä, Haarala, minä ja Taipale. Sijoitukset vaihtelivat kiivaasti pitkin kilpailua ja näytti siltä, että minä, Taipale ja Haarala ratkaisemme podium –järjestyksen. Seurasin tilanteen kehittymistä vielä hetken ja päätin iskeä viimeisillä kierroksilla. Lopussa laitoin kaiken peliin ja ajoin kuin viimeistä päivää. Onnekseni irtiotto onnistui ja nousin kärkipaikalle. Samalla tein uuden rataennätyksen ja voitin koko kilpailun.

Kiitos menestyksestä kuuluu koko tiimille, tukijoille ja kavereille. Yhdessä kaikki on tehty ja siksi tulos. Kaikki ovat tehneet kovasti töitä menestymisen eteen ja työ on palkittu hopeisella mitalilla SM-sarjassa, kiitos vielä kerran kaikille.


« Edellinen sivu