KTM RC 390 Cup Kemora 13.6.2015

KTM RC 390 cup:n kilpailu ajettiin Kemorassa 13.6. Mukana oli myös Kari Vehniäinen.

Kisassa kolmanneksi sijoittunut Vehniäinen ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut päihittämään nuorempiaan.

– Jo perjantain treenipäivänä mentiin tiukkaa kisaa. Vesa Kallion lisäksi nuoret sankarit Vili Virtanen ja Patrik Pulkkinen olivat nopeampia kuin minä ja Ville Kandelin, vaikka erot olivatkin melko pieniä. Rata oli epävakaan sään johdosta hieman kostea, minkä myötä me kokeneemmat kaverit onnistuimme ajamaan varmempia ja nopeampia kierroksia. Lauantain kisassa tipuin startin jälkeen aika nopeasti kolmanneksi Vesan ja Patrikin peesiin, jossa sitten pystyinkin seurailemaan pitkään. Uskoin pystyväni tekemään voittoon vaadittavat ohitukset, mutta sitten eteen tuli kierroksella ohitettava, enkä onnistunut tekemään ohitusta yhtä sujuvasti kuin Vesa ja Patrik, jotka ajoivat todella tiukkaa kisaa, Vehniäinen hehkuttaa.

-Patrik teki todella upen ohituksen Vesasta ulkokautta. Oli hienoa katsoa nuoren miehen työskentelyä aitiopaikalta.

Voitto meni nuorelle Pulkkiselle Kallion tullessa toiseksi vain kolme kymmenystä Pulkkisen perässä. Myöhemmin Kallio diskattiin vaihderattaiden kokoa koskevan sääntörikkomuksen vuoksi, minkä myötä Vehniäinen nousi toiselle sijalle ja kolmanneksi lohjalainen Vili Virtanen.


– Kyllähän tämä RC 390 on positiivinen yllätys niin pyöränä kuin luokkanakin. Pyörä on erittäin hyvä ajaa, eikä sillä ajaminen suuresti poikkea isommista pyöristä, paitsi tietysti teholtaan. Voisihan se kovempaakin kulkea, mutta silloin sarjan idea katoaisi. Kun kaikilla on samanlaiset vehkeet, niin RC 390 Cup on mainio paikka näyttää mitä osaa. Jos taitoa löytyy, niin tässä luokassa pärjää. Missään muussa sarjassa ei pääse haastamaan mestarismiehiä jopa melko vähäiselläkin kokemuksella, mutta KTM:n luokassa se onnistuu, ja se mahdollistaa taas nopean oppimiskäyrän, iloitsee Vehniäinen.

 

Sarjaan on mahdollista päästä vielä mukaan. Jos kiinnostuit ja haluasit vaikka testata KTM:ää, ota yhteyttä.

 

Kari Vehniäinen

kari.vehniainen(at)kvr.fi

045-6793880


KTM RC390 CUP KEMORA

1. Patrik Pulkkinen
2. Kari Vehniäinen
3. Vili Virtanen


« Edellinen sivu