Road Racing SM-sarjan kuudes osakilpailu, Motopark

Tänä viikonloppuna ajettiin kisat Virtasalmella, Motoparkissa. Pistejohto oli ennen kisoja melko turvallinen 31 pistettä, mutta hölmöilyyn ei ollut varaa. Tietty kotiradalla halusin ajaa voitosta, vaikka vähempikin olisi riittänyt.

Lauantai

Lauantain sprint-kisa lähti ihan hyvin käyntiin. Sami Penna johti, minä toisena ja Hautalan Mika kolmantena. Kilpailun edetessä kyttäsin ohituspaikkaa joka mutkassa ja kisan puolivälin jälkeen nousin kärkeen. Luulin jo voittavani kisan kun Penna ei yrittänyt viimeisellä kierroksella ohitusta. Keulin viimeisen suoran maaliin ja samalla Penna yllätti ja ajoi ohi, ollen maalissa 0,03sek ennen minua, Hautala oli kolmas. Ei näkymä pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Sunnuntai

Sunnuntain pitkään kisaan lähdettiin voitto mielessä. Tosi pikkasen tuli ongelmia heti alussa kun sain huonon lähdön. Hautala otti unelmastartin ja painoi kärjessä, Penna toisena, Pirilä kolmantena ja minä rimpuilin neljäntenä. Onneksi Penna ei kasvattanut rakoa ja sain hieman levättyä kun pääsin Pirilästä ohi. Hautala ajoi kuin miehet ja meillä oli Pennan kanssa ohjelmaa, että päästiin Hautalasta ohi. Pikkasen oli tiukka tilanne kun ohitin Hautalaa viimeisen shikaanin jarrutuksessa ja häneltä loppui tila ja hän ajautui hiekalle. Itsellänikin meni jarrutus hieman pitkäksi.

Penna ajoi keulilla ja useamman kierroksen hain yritin päästä ohi. Kolme kierrosta ennen maalia onnistuin ja ajoin ohi takasuoran jarrutuksessa. Hieman oli jännä paikka, mutta sain vielä käännettyä seuraavaan mutkaan. Siitä latasin loput kierrokset sen mitä pääsin ja nyt jätin tuulettamiset, ettei Penna enää yllättäisi. Voitin kisan, Penna toinen ja Tapio Pirilä oli kolmas.

Kausi päättyi tähän ja tuloksena Suomenmestaruus luokassa Nordic Superbike. Sami Penna oli toinen ja Tapio Pirilä kolmas. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja kiitokset siitä vaimolleni Kaisalle ja mekaanikoilleni Sampolle ja Jounille. Olen itse saanut keskittyä enemmän ajamiseen ja pyörän sekä kuskin huolto on toiminut hienosti. Suuri kiitos myös Tapio Vuolingolle moottorin lainasta viimeisiin kisoihin, kun omasta moottorista hajosi vaihdelaatikko.

-Kari


« Edellinen sivu