Road Racing SM-sarjan neljäs osakilpailu, Botniaring 19.-20.7.2014

Kauden neljäs kisaviikonloppu oli Botniaringilla. Viikonloppuun lähdettiin varsin toiveikkaana ja korkein odotuksin kun samalla radalla ensimmäisissä kisoissa voitettiin molemmat lähdöt. Pyörä on toiminut kauden aikana hienosti ja pikkuhiljaa olemme päivittäneet sitä uusilla osilla kauden edetessä.

Perjantain harjoitukset meni ihan kivasti ja kokeilimme vähän erilaisia säätöjä. Päädyimme kuitenkin samoihin säätöihin kuin ensimmäisenä kisaviikonloppuna oli.

Lauantain aika-ajo ja sprint-kilpailu

Aika-ajoon lähdimme hakemaan paalupaikkaa. Lisämielenkiintoa toi maailmalta mukaan tullut Eeki Kuparinen joka tulisi varmasti ajamaan kovaa.

Ajo meni ihan ok ja tuloksena toinen sija. Penna latasi tauluun yli sekunnin pohjat ja Kuparinen hengitti niskassa reilun kymmenyksen päässä. No kisassa näkee sitten todellisuuden

Kisassa putosin lähdössä kolmanneksi Pennan ja Kuparisen ollessa edellä.  Ajoimme ihan peräkanaa ja kaikilla tuntui olevan ajatuksena voittaa lähtö. Pääsin Kuparisesta ohi ja hetken päästä tuli tilaisuus ohittaa Penna. Pääsin johtoon mutta seuraavassa jarrutuksessa jarrutin eturenkaan alta ja sitten heitin kärrynpyörää pyörän kanssa hietikolla. Penna kaatui samalla kun vein hänet mennessään, harmi. Kun olin sylkenyt kivet suusta, kömmin pystyyn ja köröttelin kymmenentenä maaliin.

Pahoittelut Samille ja hänen tiimille kolarista joka ei ollut hänen syytä. Harmittava tilanne, jota ei toivo uudestaan.

Sunnuntain Warm up ja kisa

Mekaanikkojen kanssa korjattiin  pyörää edellinen ilta ja onneksi naapuritiimeistäkin saatiin apua, josta iso kiitos heille.

Sunnuntai aamuna pääsimme warm up:iin testaamaan pyörää ja kuskia. Kaksi kierrosta oli ajettu kun Kuparinen kaatui nopeassa vasemmassa mutkassa. Warm up keskeytettiin ja lämmittelyt jäi kolmeen kierrokseen.

Kisaan lähdettiin ajamaan varman päälle. Selkä sai kaatumisessa sen verran kipeää, että pikkasen piti säästellä voimia. Mika Hautala meni kärkeen ja Pennan sekä Pirilän kanssa seurattiin perässä.

Hautala johti, Sami toisena, minä kolmantena ja Pirilä neljäntenä. Kahdeksannella kierroksella Samin pyörään tuli yllättäen joku vika ja hänen pyörä hyytyi. Osuin Samin takarenkaaseen samalla kun Pirilä jo osui minuun. Onneksi kuitenkin pysyimme kaikki pystyssä. Nousin toiseksi ja onnistuin ohittamaan kärkimies Hautalan yhdeksännellä kierroksella. Takarengas alkoi jo lipsua ja eron kasvattaminen oli vaikeaa. Ero kasvoi hiljalleen ja maalissa eroa oli toiseksi ajaneeseen Pirilään 1.3 sekuntia.

Voitto tuntui hyvältä lauantain vaikeuksien jälkeen. Kiitokset mekaanikoille pyörän korjaamisesta ja muille keneltä apua saatiin. Ilman sitä tämä voitto ei olisi ollut mahdollinen. Jatkossa täytyy pitää pyörä pystyssä ja ajaa varmat pisteet.

-Kari


« Edellinen sivu