26-27.4 Eurospeedway, Saksa. 1. IDM-Superbike -osakilpailu

Saksanmestaruussarja pyörähti käyntiin Eurospeedwayn -radalla Saksassa. Ykköspokaalia oli tavoittelemassa ennätykselliset 54 kilpailijaa ja lopulta kisaan kelpuutettiin 46 ajajaa, enempää ei radalle mahdu. Viime vuoteen verrattuna ajajamäärä on kaksinkertaistunut, luokka on nyt hyvässä nosteessa ja mukana on miltei kaikki merkit. Samalla tasokin on noussut, ei nyt kuitenkaan kaksinkertaistunut, mutta kärjessä saa pitää jo melkoista kiirettä ja tungos palkintojen jakoon on kova..

Ilmat suosivat, pois lukien perjantain sadetta. Aurinko paistoi ja lämmintä oli miltei 20C astetta. Kalustokin toimi erinomaisesti, kiitos siitä kuuluu Jarkolle ja Samille sekä Turbotec:in Jarmo Niskaselle. Kaikki oli kiinni kuskista itsestään. Kun vielä harjoitukset ovat menneet hyvin pitkin kevättä, niin odotukset viikonlopusta olivat korkealla.

Aika-ajot:

Ainainen kompastus, kelloa vastaan on niin vaikeaa ajaa ja radalla oli kyllä melkoisesti ruuhkaa. Tavoitteena oli sijoittuminen vähintään 15 parhaan joukkoon. Ekassa aika-ajossa olin 12 ja tuntui kyllä aika hyvältä, viime kaudella sijoitukset olivat aina jossain kahdenkympin nurkilla. Usko paremmasta ajasta kuitenkin vielä jäi.

Toisessa aika-ajossa en enää onnistunut parantamaan aikaani ja putosin sijalle 13. Tosissani yritin mutta en vain saanut mitään aikaiseksi. Pari kymmenystä huonompaa aikaa tuli aika tasaisesti, mutta ei parempaa. Hyvän olon tunne taisi syödä kovimman nälän, vaikka mitään syytä ei kyllä olisi tyytyä tulokseen.

Aika-ajon tulokset >>

Lähtö I:

Sain todella hyvän lähdön ja olin varmaan kahdeksantena ensimmäisten mutkien jälkeen hyvissä asetelmissa. Puolan Andrzej Pawelec (MGM Yamaha) heittäytyi suoraan eteeni keskelle rataa, mutta sain väistettyä, etten ajanut samaan kasaan. Tilaisuus oli mitä loistavin näyttää miten meillä Savossa ajetaan, mutta ei. Ajo ei vaan kulkenut, ihan kuin ei olisi ikinä ajanutkaan ja sijoitus huononi koko ajan. Olin aivan unessa ja jarruttelin ennen jarrumerkkejä. Kierrosajat heittelivät aika reilusti koko lähdön. Maalissa olin kymmenes, ei oikein hymyä irronnut.

Ensimmäisen lähdön tulokset >>

Lähtö II:

Nukuin koko lähtöjen välisen tauon ja se vähän helpotti. Tosin liekö ollut vielä unihiekkaa silmissä kun startti meni heikosti ja putosin muutaman sijan johonkin sijalle 15. Siitä sisuuntuneena heräsin ja ajokin alkoi kulkea ja nousin pikku hiljaa.

Kyyti on kuitenkin kylmää ja nopeammat eivät odota. Kun olin ohittanut muutaman kuskin, niin nopeammat olivat jo karanneet parin sadan metrin päähän. Yritin kuitenkin täysillä ja sain pidettyä kierrosaikani kohtuullisena kisan edetessä, vaikka ajoinkin yksikseni. Loppupuolella edellä ajavasta ryhmästä Norjan Kai Börre Andersen (Inghart MV Agusta) ajoi lähtösuoran jarrutuksen pitkäksi ja nousin sijalle 10. Samalla sijalla ajoin myös maaliin.

Toisen lähdön tulokset >>

Mitä siis saimme aikaan? Pisteitä tuli, mutta tulos ei vielä tyydytä. Usko jäi, että pystymme parempaan. Hereillä pitää pysyä koko viikonlopun ajan ja keskittyä vain olennaiseen ja siihen mikä oikeasti vie eteenpäin. Ajamisessa on vielä sanottavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa. Pyörä ja renkaat toimivat erinomaisesti. Kolmen viikon päästä tiedämme taas enemmän missä mennään...

Kuvia kisaviikonlopulta >>

Videokoosteet viikonlopun kilpailuista >>


« Edellinen sivu