28-29.6 3. SM-osakilpailu, Alastaro

Reissu oli taas perinteinen Alastaro jälleen. Perjantai ja lauantai kohtuullisen hyvää keliä, mutta kisapäivänä sunnuntaina satoi. Sitten kun kisojen jälkeen lähdimme kotia, niin jo alkoi aurinko paistaa. Sama on toistunut muutamana vuonna. Ei sateessa muuta vikaa, mutta tämä rata on todella arvaamaton sateella. Paikka paikoin pitoa on hyvin ja jossakin ei ollenkaan. Kaikki pitää opetella ulkoa, koska eroa ei näe silmällä.

Ihan mukava rata ja olisi varmaan huippupaikka kun sinne saataisiin uusi asfaltti ja ajettavat reunakivetykset. Ainut paikka suomessa, missä on hyvät turva-alueet.

No se löpinöistä ja sitten mennään itse asiaan. Olin koko viikonlopun flunssassa ja varsinkin lauantaina olo oli aika heikko, ajo kuitenkin kulki hyvin.

Aika-ajot:

Tuuria vai taitoa, mutta löysin heti alkuun hyvän välin ja kellotin paalupaikka-ajan. Ei nyt ollut ihan täydellinen kierros mutta ihan kohtuu aika kuitenkin. Yritin sen jälkeen vielä puristaa kovempaa mutta en onnistunut parantamaan. Toinen aika-ajo oli sateella ja jätin sen väliin huonon olon vuoksi, ei huvittanut mennä kastelemaan itseä ja tulemaan vielä kipeämmäksi.

Kisat:

Niin kuin aikaisemmin kirjoitin niin sadetta saatiin jo heti aamusta alkaen. Tykkään ajaa sateella vaikka en olekaan siinä kovin hyvä kun ajan liian varovasti. No tällä kertaa varovaisuus oli valttia vaikka voittoon ei yllettykään.

Tatu Lauslehto otti hyvän lähdön ja painoi kärkeen. Ajoin toisena, mutta putosin heti alkuun muutaman sijan varovaisuuttani. Haaralan Topi meni kärkeen ja karkuun. Tatu kaatui edestäni ja Staffan Söderström joutui väistämään hiekalle, nousin siinä toiseksi.

Melkoista arpapeliä kisa oli ja romua tuli. Miltei joka kierroksella kaatui joku, yleensä Las Palmasissa. Topi johti selvästi ja yritin ajaa häntä kiinni. Homma helpottui selvästi kun Topi heitti kuperkeikkaa Las Palmasissa.

Luulin jo että homma olisi helppoa kun eroa taakse oli kolme sekuntia. No puoli rataa oli keltaisia lippuja ja eteen tuli varsin mielenkiintoisia ajolinjoja käyttävä kierroksella ohitettava kuljettaja. Tyyli oli hyvä mutta ei kovin nopea. En voinut ohittaa kaveria koska keltaisen lipun alueella ohittaminen on kielletty.

Kun pääsin kaverista ohi ja katsoin taakse ja kukas se siellä. Virkavallan edustaja oli päättänyt ottaa tehtäväkseen ottaa minut kiinni. Staffan ajoi raivona perässä ja vain siniset vilkut puuttui, niin kohtaus olisi käynyt elokuvasta. Viimeinen kierros alkoi ja pelkäsin pahinta. Yritin karkuun mutta lain vahva käsi sai kiinni ja meni ohi. Pari kertaa ajoin uudelleen ohi mutta pakko oli nöyrtyä ja ajaa maaliin toisena. Virkavalta oli vahvempi ja takaa ajosta selvittiin pelkällä nuhtelulla, rapsuja ei tällä kertaa kirjoitettu.

Superbike -luokka sai pitkästä aikaa uuden voittajan ja voittajapyörän, hyvä ja onnea voittajalle! Luokka on kärsinyt vakionaamoista ja nyt uutta kaveria pukkaa kärkeen. Heikki Pirilä oli kolmas ja Rami Mattila ajoi myös tosi hyvin ollen neljäs. Enää osakilpailun voittajaa voi ennustaa etukäteen, tulokset selviävät vasta ruutulipulla. Kisoja kannatta tulla katsomaan paikan päälle.


« Edellinen sivu