24-26.4 EUROSPEEDWAY, LAUSITZ, 1. IDM-OSAKILPAILU

No nyt se sitten alkoi, uusi kausi ja kisat Saksan Superbike-sarjassa. Aloitetaan niillä huonoilla uutisilla kun hyvät on niin äkkiä käsitelty.

Homma ei tosiaan mennyt oikein putkeen koko viikonloppuna. Aisaa ei yhtään helpottanut kun otin perjantai-päivän päätteeksi kunnon kuperkeikat ja pojat sai oikea Ducatia koko seuraavan yön. Ajo tuntui ihan kohtuulliselta mutta kierrosaika oli surkea. Sitten kun yritti vääntää väkisin, niin piti heittää kuperkeikkaa pitkin rataa. Matkaa kärkeen oli kolme sekuntia eli aika hukassa oltiin.

AIKA-AJOT:

Ensimmäinen vuoro meni kohtuullisesti ja sijoitus oli 18, aika oli samaa mitä olen siellä aikaisemmin ajanut, 1.42,3. Rentoa ajoa ja keskityin kiihdytyksiin. Toiseen vuoroon lähdin sitten puristamaan kunnolla ja tavoite oli parantaa sekunnilla. No lopputulos oli se että jäin sekunnin ensimmäisen aika-ajon ajasta ja sijoitus lopulta 21. Tulos ei oikein vakuuttanut.

Aika-ajon tulokset >>

KISAT:

Tavoite oli pisteille mutta molemmissa lähdöissä homma kariutui jo aivan surkeisiin lähtöihin. Tipuin molemmissa lähdöissä useita sijoja. Siinä sitten kisat meni rämpiessä eteenpäin ja sain ohitettua hitaampia kuskeja. Ensimmäisessä lähdössä olin 18. ja toisessa 19, ei hyvä…

Lähdön 1 tulokset >>

Lähdön 2 tulokset >>

Tiedonkeruuta tutkiessamme huomasimme, että alku osa radasta menee ihan kohtuullisesti ja en juuri jää tiimikaverilleni. Keskimmäisellä osiolla jään vähän ja viimeisellä osalla tosi paljon. Koko viikonlopun oli ongelmaa ajolinjan pitämisessä kun avaan kaasun. Pyörä menee heti ulos linjalta ja jotta saan pidettyä linjan, on minun ajettava tosi hiljaa kaikki mutkat. joudun pitämään pyörän kallellaan liian kauan ja en voi jarruttaa tai kiihdyttää. Kaartosäde tulee myös tosi suureksi kun pitäisi tehdä tiukempia käännöksiä. Ducatia on ajettava erilailla kuin mihin olen tottunut. Tykkään pyörästä ihan hemmetisti mutta en vain vielä ole oppinut kaikkia juttuja.

Mieli on ollut aika maassa, mutta oppimisen nälkä ja halu menestyä vain kasvaa…

Kuvia kisaviikonlopulta >>

Videokoosteet viikonlopun kilpailuista >>


« Edellinen sivu