29-31.5 NURBURGRING, 3. IDM-SUPERBIKE OSAKILPAILU

Ei alkanut nämä kisat kovin valoisissa merkeissä. Olin testaamassa Hockenheimissa kisaa edeltävänä keskiviikkona ja heti alkuun otin kohtuulliset kuperkeikat ja selkä tuli aika lailla kipeäksi. Asiaa ei yhtään helpottanut se että olin ollut flunssassa koko viikon. Olo ja mieli oli aika alakuloinen kun matkustimme kisapaikalle Nurburgringille.

Torstaina kisapaikalla juttelin tiimipomon kanssa iskareista ja halusin kokeilla Zupinin perussäätöjä Ducatilla. Perjantaina pääsin reenaamaan ja ajamaan pystyi kohtuullisesti, vaikka selkä vaivasi edelleen. Uusi takaiskari tuntui hyvältä ja pikku hiljaa pyörään alkoi luottaa. Perjantai-iltana kerjäsin lupaa teettää myös keulamuutoksen Zupinilla.

AIKA-AJOT:

Ensimmäistä kertaa koko kaudella pystyin keskittymään ajamiseen ja ei tarvinnut koko ajan jännittää mihin pyörä menee seuraavaksi. Aika varovaista meno edelleen oli, mutta iso harppaus päästiin eteenpäin. Eka aika-ajoissa sain ajan 1.29,4 ja se jäi parhaimmakseni. Toisessa aika-ajossa kokeilin jotain aika-ajo rengasta mutta en päässyt sillä parempaan aikaan. Sijoitus vasta 20, mutta olen tyytyväinen siihen mitä olemme saaneet aikaan pyörän ajettavuuden kanssa.

Aika-ajon tulokset >>

LÄHTÖ 1:

Eka mutka on täällä aika pirun vaikea ja yleensä siinä tulee joku joukkokolari. Olin vähän liian varovainen eka mutkassa ja putosin heti sijalle 23. Nopeammat karkasi aika pian ja pääsin nousemaan vain sijalle 17. Muutama kaveri kaatui edestä ja auttoi vähän sijoitusta.

Ensimmäisen lähdön tulokset >>

LÄHTÖ 2:

Nyt sain tosi hyvän lähdön ja pääsin eka mutkasta hyvin läpi, sijoitus oli 13. ensimmäisen kierroksen jälkeen. Pääsin heti ajamaan kisaa nopeampien kanssa, eikä tarvinnut kahlata hitaampien seurassa. Alussa jäin hiukan Gunter Knoblohista (ducati) ja Rene Mähristä (suzuki), mutta lopussa sain heidät kiinni. Knobloh oli tulppana ja ajattelin ohittaa molemmat, mutta Mähr kerkesi ensin Knoblohin ohi ja pääsi karkuun. Ajoin hyvää kisaa Knobin kanssa ja muutaman kerran pyörät kilahti yhteen kun yritin päästä ohi. Lopulta onnistuin ja olin maalissa 10.

Toisen lähdön tulokset >>

Paistaa se aurinko joskus risukasaankin, kaikkien ongelmien jälkeen tulos on hyvä. Selkä oli koko viikonlopun aivan jumissa ja teki ajamisesta vähän kankeaa. Koko alku kauden olemme olleet aivan hukassa, mutta nyt suunta on oikea. Vielä jäimme viime vuoden ajoista, mutta eiköhän jatkossa saada omat ennätykset uusiksi. Hommaa on siis vielä jatkettava.

Kuvia viikonlopulta >>


« Edellinen sivu