29-30.8 SM-FINAALI, MOTOPARK

Pitkästä aikaa pääsin mukaan SM-kisoihin Suomessa. Minulla ei ole omaa pyörää täällä ollenkaan ja siksi osallistuminen SM-kisoihin on ollut hankalaa. Nyt sain tuoda oman kilpurini Saksasta, saman Ducatin, jolla ajan IDM-sarjaa. Koko kausi saksassa on ollut tosi vaikea. Kaatumisia, teknisiä vikoja ja pitkä loukkaantuminen on vaikeuttanut kautta. Kaiken lisäksi harjoituspäiviä on ollut aika vähän, emmekä ole löytäneet hyviä säätöjä. Vauhti on ollut aika heikkoa koko kauden.

Pyörän tuominen kotiradalle Suomeen oli kyllä tosi hyvä juttu. Heti ensimmäiset kierrokset antoivat ajatusta säädöistä mitä tehdä ja parannus oli huomattava, aika parani sekunnin päivässä. Paras kierrosaika aika-ajoissa oli vain kymmenyksen huonompi kuin rataennätys. Olen todella tyytyväinen kehitykseen, koska ensimmäiset kierrokset saksan säädöillä ja renkailla oli melko vaatimattomia. Renkaiden vaihto Pirellistä Dunlopiin oli yksi merkittävä tekijä. Ei pirellikään huono rengas ole, mutta itse olen tottunut Dunlopin käyttäytymiseen ja siihen oli paljon helpompi luottaa. Pirelli vaatisi vielä hiukan aikaa lisää.

Viikonloppu meni ihan mukavasti vaikka kisalähtöjen kierrosajat ei ihan ollut sitä mitä tavoittelin. Aika-ajoissa paalupaikka ja molempien lähtöjen voitot saatiin ja kauden vaikeudet huomioiden olen niihin tyytyväinen. Tästä on kiva lähteä viimeisiin kisoihin Hockenheimiin Saksaan. Tämä kisareissu Suomeen olisi pitänyt jo tehdä kauden alussa.

Aika-ajon tulokset >>

Ensimmäisen lähdön tulokset >>

Toisen lähdön tulokset >>


« Edellinen sivu