7-8.8 Road Racing viides SM-osakilpailu, Räyskälä

Räyskälä ja satatuhatta pomppua, pitkästä aikaa ajettiin Räyskälän lentokenttäradalla. Vaikka rata tuntuikin alkuun aika pomppuiselta, niin kyllä siihen sitten tottui. Tulos nyt ei ollut ihan sitä mitä piti.

AIKA-AJOT

Eka aika-ajoissa oli säädöt vielä pikkasen hakusallaan, mutta onnistuin puristamaan sijalle 4. Toiseen aika-ajoon tehtiin pieniä muutoksia ja sitten meni jo paremmin. Olin toisen aika-ajon nopein ja yhteisajoissa nousin toiselle sijalle. Eki Kaulamo oli nopein, minä 0,15sek perässä ja Teemu Hiltunen oli pari kymppiä minun perässä kolmantena.

KISAT

Koko viikonlopun oli melkoisen lämmintä keliä ja kisapäivä oli suorastaan kuuma. Ehkä ei ollut paras idea laittaa ajopuvun alle paksua puuvilla t-paitaa ja kastella sitä. Kun pari kierrosta oli ajettu niin meenasi taju lähteä, nahkapuvun alla oli kuuma kuin saunassa ja ei meinannut saada henkeä. Niin ne kisat, no vähän meni penkin alle. Perinteiseen tapaan otin pikkasen heikon lähdön ja olin kolmantena. Kaulamo johti, Hiltunen toisena.

Näin mentiin kunnes toisella kierroksella ajoin pikkasen huolimattomasti radalla oleviin röykkyihin ja sitten eturengas lähti alta, voi prkl!!! No ei auttanut muu kuin nostaa mopo pystyyn ja lähteä muiden perään. Mitään isompaa ei mennyt rikki ja pystyin jatkamaan matkaa. Ajoin minkä pääsin mutta taju meenasi lähteä kun tuli ihan älyttömän kuuma, puuvilla paita ei ollut se paras valinta. Ohittelin muita mutta en oikein saanut kunnon vauhtia päälle kun oli niin huono olo. Sain ajettua kilpailun toiseksi nopeimman kierroksen, mutta aika kankeaa oli. Pari kertaa meenasi laite lähteä lapasesta uudelleen ja pakko oli hiljentää. Maalissa olin kymmenes.

Eihän tää aina onnistu, mutta olen kuitenkin tyytyväinen ajoon. Aika-ajot meni hyvin ja kerrankin sain liikettä pyörän päälle. Omasta mielestä hallitsin tilanteen koko ajan vaikka väillä laitteet hyppi melkoisesti. No kisassa tuli sitten pikku virhe ja muuta ei tarvittu. Mutta mitäs tässä selittelemään, paras mies kisan aina kuitenkin voittaa.

Kemorassa sitten taas ja vielä kovempaa.


« Edellinen sivu